ГоловнаПолітика

Тимошенко поскаржилася в ГПУ і МВС на підкуп і збільшення реєстру виборців

Нардеп вимагає розібратися із фальсифікаціями.

Тимошенко поскаржилася в ГПУ і МВС на підкуп і збільшення реєстру виборців
Фото: Макс Требухов

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко вимагає від Міністерства внутрішніх справ розслідувати масовий підкуп виборців з боку штабу чинного президента Петра Порошенка і обіцяє найближчим часом подати відповідну заяву. Про це вона заявила на засіданні Погоджувальної ради.

За словами Тимошенко, на сьогодні створено мережу підкупу виборців на чолі нібито з нардепом Сергієм Березенком, де за голос платять 1000 гривень.

"Такої масштабної корупції я не пам'ятаю на жодних виборах, навіть за часів Януковича", - зазначила нардеп і зажадала від міністра МВС Арсена Авакова негайно оприлюднити всі дані про підкуп виборців.

Крім того, вона має намір подати другу заяву - про збільшення реєстру виборців. За словами лідера "Батьківщини", реєстр виборців збільшився на мільйон осіб. "І це тоді, коли люди масово виїжджають з країни, коли смертність перевищує народжуваність майже удвічі", - зазначила нардеп.

Також вона повідомила нібито про намір влади зняти захист із бюлетенів для додаткової і фальсифікації і "вкидання".

«Ми вимагаємо від міністра внутрішніх справ негайно перевірити цей реєстр і попередній. І прибрати з них усі «мертві душі» і припинити підготовку масштабних фальсифікацій», - повідомила лідер «Батьківщини». Відповідне звернення буде направлено, за її словами, і генпрокуророві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram