ГоловнаПолітика

Росія відмовила українському консулу в відвідуванні Павла Гриба

Це може свідчити про свідоме приховування стану здоров'я українця.

Росія відмовила українському консулу в відвідуванні Павла Гриба
Павел Гриб
Фото: unn.com.ua

Міністерство закордонних справ України заявляє, що російська сторона відмовила українському консулу в доступі до політв'язня українця Павла Гриба. Про це йдеться в офіційному коментарі МЗС України.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з отриманням 29 січня 2019 відмови російської сторони в наданні консулу України дозволу на відвідування незаконно засудженого в РФ громадянина України Павла Гриба", - сказано в коментарі.

МЗС вважає ці дії російської влади порушенням взятих на себе міжнародних зобов'язань, в тому числі передбачених ст. 13 Консульської конвенції між Україною і Росією. Україна вважає такі дії Росії свідомими і спрямованими на приховування справжнього стану здоров'я Гриба.

Нагадаємо, 29 січня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що Грибу терміново необхідна операція на серці. Минулого тижня батько політв'язня, Ігор Гриб, повідомляв, що Павлу стало погано прямо на засіданні суду, йому викликали "швидку", лікарі якої зробили знеболюючий укол, однак засідання не було перервано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram