ГоловнаПолітика

Юлія Тимошенко: Наше завдання - гарантувати кожному українцеві доступну і якісну медицину

Фото: ba.org.ua

Так звана медреформа чинної влади зробила медичні послуги недоступними для людей. Не влаштовує нинішня політика і лікарів. Про це Юлія Тимошенко заявила сьогодні після публічного звіту депутатів Чернігівської обласної ради від "Батьківщини", повідомляє офіційний сайт політсили.

Політик розповіла, що під час поїздок по регіонах України постійно спілкується з людьми.  Одне з головних питань, яке турбує українців, – це стан медицини.

«В Україні потрібно застосовувати європейську модель медицини, а це – страхова медицина. Альтернативи не існує. Більшу частину коштів платить роботодавець, трошки – людина. Держава страхує пенсіонерів, дітей до 18 років, безробітних і непрацездатних, як це робиться в цивілізованих країнах», – наголосила кандидат у Президенти України.

Юлія Тимошенко зауважила, що чинна влада не мала політичної волі це робити, адже відповідний  закон про медстрахування розроблений і півтора року чекає на ухвалення.

Унаслідок непрофесійних дій влади лікарі первинної ланки перевантажені, люди не можуть вчасно потрапити до терапевта на прийом, на фінансування лікарів вторинної ланки не вистачає державних коштів, а оплату послуг вузькопрофесійних лікарів чинна влада планує покласти на плечі пацієнтів, обурилася Голова партії.

«Ми негайно ухвалимо цей закон про медичне страхування. Ми зможемо поставити на ноги і систему охорони здоров’я, і людей, які потребують медичної допомоги. Нова влада зробить це швидко та ефективно!» –  підсумувала Юлія Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram