ГоловнаПолітика

Українська сторона в ТКГ запропонувала обмін заручниками 3 на 3

Україна намагається звільнити трьох військових, яких утримують у Донецьку з 2015 року.

Українська сторона в ТКГ запропонувала обмін заручниками 3 на 3
Фото: пресс-служба президента

Українська сторона в Тристоронній контактній групі зажадала звільнити трьох українських військових, яких утримують у Донецьку ще з 2015 року, в обмін на трьох росіян. Про це сьогодні повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

"Ми висунули ще одну вимогу: звільнити 3 наших військових, яких бойовики утримують ще з часів трагедії в Дебальцевому. У страшну річницю порушення Росією Мінських угод і розстрілу та захоплення Дебальцевого ми звернулися з ініціативою, що готові передати трьох росіян, засуджених за злочини на Донбасі, в обмін на героїв - С. Глондаря, Б. Пантюшенка, О. Корінькова, яких 4 роки утримують у Донецьку", - написала Геращенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Однак, за її словами, від російської сторони реакції немає.

"Росія заявила, що чекає зміни влади в Україні, й що їм віддадуть тоді і засуджених росіян, і всі інші "хотєлки" просто так", - зазначила перший віце-спікер Ради.

Вона також повідомила, що Росія і в рамках гуманітарної підгрупи, і в рамках ТКГ "категорично відмовилася обговорювати" передачу засуджених в Україні росіян в обмін на українських політв'язнів.

"Координатори ОБСЄ, на жаль, підіграють цій деструктивній позиції, мовляв, це повинні бути двосторонні переговори", - додала Геращенко.

Нагадаємо, на останньому минулого року засіданні ТКГ представники Росії покинули зал переговорів, коли українська сторона порушила питання звільнення заручників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram