ГоловнаПолітика

ДБР відкрило справу проти Кабміну за невиконання рішення про поновлення Бочковського

За словами адвоката, касацію не розглядають уже п'ять місяців.

ДБР відкрило справу проти Кабміну за невиконання рішення про поновлення Бочковського
Сергей Бочковский
Фото: Infox.ru

Державне бюро розслідувань відкрило справу проти Кабінету Міністрів за невиконання рішення суду про поновлення на посаді колишнього голови Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського.

Про це розповів його адвокат Володимир Єніч.

За його словами, справу було відкрито на початку січня.

"Відкрито Державним бюро розслідувань кримінальне провадження за фактом невиконання рішення суду... Хто мав виконати це рішення суду? Це питання в компетенції вищих посадових осіб, які ухилятися від виконання цього рішення. Інших винних, крім Кабміну, тут немає і бути не може", - сказав адвокат.

Він також зазначив, що розгляд касації на поновлення Бочковського затягується у Верховному Суді - провадження відкрито у вересні 2018 року, але вже майже п'ять місяців справа не розглядається. Таке затягування в суді пояснюють завантаженістю голови Касаційного адмінсуду Верховного Суду Михайла Смоковича, який є головуючим у справі Бочковського.

Нагадаємо, 25 березня 2015 року Бочковського і його заступника Василя Стоєцького затримали на засіданні Кабінету Міністрів через підозри в корупції.

7 серпня 2018 року Київський апеляційний адмінсуд залишив чинним рішення про поновлення Бочковського на посаді голови ДСНС. Суд також зобов'язав виплатити йому 546 тис. гривень за вимушений прогул.

26 квітня Окружний адмінсуд Києва визнав незаконним і скасував рішення уряду про звільнення Бочковського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram