ГоловнаПолітика

Медведчук запропонував зробити Донбас автономним регіоном з урядом і парламентом

План кума Путіна передбачає закріплення автономії Донбасу в Конституції.

Медведчук запропонував зробити Донбас автономним регіоном з урядом і парламентом
Фото: Газета.ру

Голова політичної ради партії "За життя", кум Володимира Путіна Віктор Медведчук запропонував створити на Донбасі автономний регіон з власним урядом і парламентом.

Про це він сказав на з'їзді "Опозиційної платформи - За життя", яка підтримує кандидата в президенти Юрія Бойка.

"Згідно з планом, передбачається створення на Донбасі автономного регіону "Донбас" у складі України. Він передбачає управління через держоргани, такі як парламент, уряд та інші, які будуть здійснювати життєдіяльність на Донбасі", - цитує Медведчука 112 канал, що належить його близькому соратнику Тарасові Козаку.

Він додав, що цей план передбачає закріплення статусу автономного регіону Донбасу в Конституції. Але в той самий час Медведчук стверджує, що його пропозиції не передбачає федералізації України. "Ми не говоримо про федеративний устрій, тому що є різниця між унітарною і федеративною державою", - сказав він.

Медведчук - кум президента Володимира Путіна і озвучує російську позицію.

Нагадаємо, що 2015 року спроба прописати в Конституції фразу "особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей визначаються окремим законом" призвела до кровопролиття біля Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram