ГоловнаПолітика

Верховний Суд України дозволив арештувати акції російських банків за позовом Коломойського

ВСУ дозволив арештувати акції російських банків за позовом Коломойського

Верховний Суд України дозволив арештувати акції російських банків за позовом Коломойського
Фото: argumentua.com

Верховний Суд України дозволив арештувати акції російських банків для стягнення компенсації за анексію Криму і "націоналізовані активи". Відповідну інформацію опубліковано сьогодні на сайті суду.

Повідомляють, що в липні 2018 року 18 юридичних осіб і одна фізична особа попросили Апеляційний суд Києва визнати і дозволити виконання рішення Арбітражного суду в Гаазі (Нідерланди) 2 травня 2018 року у справі про стягнення з Російської Федерації компенсації за активи в окупованому Криму. У заяві стверджувалося, що на території України є майно боржника. Заявник просив накласти арешт на іменні акції Сбербанку, Промінвестбанку і ВТБ Банку.

Постановою від 5 вересня Апеляційний суд Києва задовольнив заяву про забезпечення позову, а постановою від 25 вересня - заяву про визнання і дозвіл на виконання рішення Арбітражного суду. Під стягнення підпадає сума близько 140 млн доларів.

Верховний Суд, діючи як суд апеляційної інстанції, розглянув скарги і постановив залишити чинним рішення Апеляційного суду Києва від 25 вересня. У той самий час скаргу на постанову про забезпечення позову задоволено частково.

Остаточне рішення буде опубліковано 1 лютого.

Нагадаємо, в травні 2018 року Третейський суд у Гаазі постановив, що Росія повинна компенсувати українським інвесторам 159 млн доларів за анексію Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram