ГоловнаПолітика

Польща закликала відправити миротворців ООН на Донбас

Глава польського дипломатичного відомства виступив з такою пропозицією в Брюсселі.

Польща закликала відправити миротворців ООН на Донбас
Яцек Чапутович
Фото: EPA\UPG

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутовіч закликає розглянути можливість відправлення в Україну миротворчої місії ООН.

З таким закликом Чапутовіч виступив у Брюсселі на зустрічі міністрів європейських країн-членів Ради Безпеки ООН з главою дипломатичного відомства ЄС Федерікою Могеріні, повідомляє Польское радио.

"Для нас важливим є збереження проблеми агресії проти України на порядку денному міжнародних форумів, у тому числі і ООН. Варто розглянути чергові ініціативи, які наблизять нас до вирішення цього конфлікту, як, можливо, створення організації, миротворчої місії ООН в Україні, або також посади спеціального представника генерального секретаря ООН з питань України", - наголосив Чапутовіч.

Відзначається, що під час головування Польщі в Раді Безпеки ООН в травні 2018 року прозвучала критика агресивної поведінки Росії. Міністр Чапутовіч повідомив, що наступного місяця, на цей раз вже на засіданні Генеральної Асамблеї ООН заплановані дебати про становище на окупованих територіях України.

Раніше сьогодні в ОБСЄ розповіли подробиці нового мирного плану для Донбасу. Його автор - спецпредставник глави ОБСЄ в Україні та в ТКГ Сайдік. Крім спільної місії ООН і ОБСЄ (з воєнним, поліцейським компонентами і міжнародною адміністрацією на ОРДЛО), концепт також передбачає організоване Євросоюзом агентство з відновлення Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram