ГоловнаПолітика

Оцінити склад нового Антикорсуду можна буде після перших ста вироків, - Козьяков

"Спостерігаємо надзвичайно високу увагу з боку дипломатичних кіл Європи і США, а також громадськості".

Оцінити склад нового Антикорсуду можна буде після перших ста вироків, - Козьяков
Фото: Макс Требухов

Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергій Козьяков заявив, що на конкурс до Вищого антикорупційного суду була рекордна кількість кандидатів. Про це він заявив в інтерв'ю LB.ua.

"Насправді кількість претендентів в Антикорсуд була рекордною - майже дев'ять чоловік на одне місце.

Я переконаний, що кандидатів було б більше, якби після минулого конкурсу до Верховного Суду громадськість вчасно зупинилася з надлишковою критикою. Вони по кілька разів порушували питання, на які звучала відповідь. Мабуть, така в них тактика. Одночасно звертаю увагу на те, що деякі впливові не тільки в нашій країні громадські організації проводили активні агітаційні заходи в регіонах із залучення кандидатів до участі в конкурсі. Тож якість кандидатів значною мірою є заслугою активістів", - зазначив він.

"Оцінити ж склад нового Антикорсуду можна буде тільки після перших 100 вироків", - сказав Козьяков на питання про те, чи можна за підсумками двох етапів конкурсу говорити про якісний склад майбутнього суду.

Крім цього, голова ВККС не помітив втручання в конкурс до Верховного Суду або Антикорсуду з боку когось із державних діячів або політиків.

"На сьогодні я не помітив (і члени комісії теж не інформували мене), що хтось із державних діячів або політиків втручався в конкурс чи у Вищий антикорупційний, чи у Верховний Суд. У той самий час спостерігаємо надзвичайно високу увагу з боку дипломатичних кіл Європи і США, а також громадськості.

Чи можна це назвати тиском? Чи увагою? Залежить від інтенсивності, методів, прізвищ тощо", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram