ГоловнаПолітика

Адвокат підтвердив переведення поранених українських моряків у "Лефортово"

Адвокат підтвердив переведення поранених українських моряків у "Лефортово"
СИЗО "Лефортово" в Москве
Фото: Википедия

Інформація про переведення поранених українських моряків з медчастини "Матроської тиші" в СІЗО "Лефортово" підтвердилася. Про це сьогодні повідомив адвокат одного з поранених українців Сергій Бадамшин, пише "Громадське".

За словами Бадамшина, він отримав підтвердження інформації про переведення вранці 28 січня. 27 січня російська журналістка Вікторія Івлєва заявила, що поранених українських військовополонених моряків Андрія Артеменка, Андрія Ейдера і Василя Сороку перевели з тюремної лікарні московського СІЗО "Матроська тиша" в "Лефортово".

Про переведення українців правозахисники дізналися випадково, коли намагалися зареєструватися для передачі і виявили, що система не знаходить адресатів у "Матроській тиші".

Бадамшин виступає адвокатом Сороки. Він заявляв, що його підзахисного не можна переводити у звичайний СІЗО, оскільки Сороці може загрожувати інвалідність через поранення, отримане під час захоплення в полон.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українські військові кораблі, які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. 24 моряків, які перебували на кораблях, заарештували і вивезли в Москву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram