ГоловнаПолітика

Дніпропетровська ОДА створила новий освітній простір у Магдалинівській школі, - Голик

Усього в області реконструюють понад 30 шкіл.

У смт Магдалинівка Дніпропетровської області зусиллями облдержадміністрації під керівництвом Валентина Резніченка завершено другий етап масштабної реконструкції опорної школи. Про це повідомляє радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голик.

Фото: прес-служба

«Створити для дітей Дніпропетровщини сучасний освітній простір - таке завдання поставив Президент України Петро Порошенко. По всій області Дніпропетровська ОДА проводить реконструкції понад 30 основних і опорних шкіл. У Магдалинівській школі, якій 40 років, вже привели до ладу всі навчальні класи. Там навчається близько 700 дітей. Це жителі Магдалинівки і 5 сусідніх сіл», - сказав Голик. 

Юрій Голик
Фото: прес-служба
Юрій Голик

Згідно з концепцією Дніпропетровської ОДА, всі школи, що реконструюються, як і Магдалинівська, отримують нові меблі, інтерактивні дошки, ігровий простір, бук-кросинги. Крім того, враховуються потреби особливих дітей з обмеженими фізичними можливостями - впроваджується інклюзивна освіта, будуються підйомники для дітей на інвалідних візках і безбар'єрний вхід в школи.

Фото: прес-служба

Тепер в Магдалинівській школі на перерві діти можуть проводити час в просторій ігровій. Всюди встановлені яскраві зручні пуфи, а також дитячий сухий басейн, наповнений кульками.

На першому поверсі для першокласників облаштували затишну кімнату відпочинку. Малюки, які проводять в школі час до вечора, можуть вдень поспати.

Голик зазначив, що школа отримала сучасну їдальню з яскраво-помаранчевими стінами, новим посудом і кухонним приладдям. «Встановлено сушарки для рук на вході в їдальню. Тому що це нормально», - вважає Голик.

Кухня школи до і після реконструкції
Фото: прес-служба
Кухня школи до і після реконструкції

Фото: прес-служба

Фото: прес-служба

Також школа отримала оновлені актовий зал і бібліотеку. За словами Голика, дуже скоро в актовому залі буде встановлено підйомник на сцену для дітей з особливими потребами.

Тривають роботи в спортзалі. Ремонтники закінчують стелю, готують стіни під фарбування. Скоро почнуть стелити професійний безпечний лінолеум. Навесні продовжаться фасадні роботи і почнеться реконструкція шкільного стадіону. Потім підрядники приведуть в порядок територію, діти отримають затишний внутрішній дворик.

«Ця школа, як і сотні інших, була сіра, а стала кольоровою. Такими будуть всі навчальні установи в області. Після завершення реконструкції опорних шкіл ми візьмемося за всі інші. Я не знаю як складеться життя кожної дитини з цієї школи, але я розумію, що нічого хорошого в умовах, які в них були рік тому, вчитися було неможливо. На щастя, у цій школи другий день народження. Дякую всім платникам податків Дніпропетровської області. Все, що ми будуємо, - це сплачені вами податки і децентралізація», - сказав Голик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram