ГоловнаПолітика

Двоє поранених моряків закінчують реабілітацію, - московський омбудсмен Потяєва

Третій військовополонений, Василь Сорока, ще лікується.

Двоє поранених моряків закінчують реабілітацію, - московський омбудсмен Потяєва
Эйдер Андрей
Фото: facebook/Эйдер Андрей

Двоє поранених військовополонених українських моряків - Андрій Артеменко і Андрій Ейдер - закінчують реабілітацію і можуть бути відправлені в СІЗО "Лефортово". Про це сьогодні повідомила уповноважений з прав людини в Москві Тетяна Потяєва, пише "Інтерфакс-Україна".

Потяєва уточнила, що третій поранений - Василь Сорока - майже одужав, він лікується.

"У Артеменка, який був поранений у руку, - повне відновлення, він отримує останні реабілітаційні процедури. У принципі, він здоровий, його нічого не турбує, у нього нічого не болить", - сказала омбудсмен.

Андрій Ейдер, який був з важкими пораненнями в обидві ноги і не міг пересуватися, зараз також почувається добре. "З нього знято всі шини, прибрано милиці, він ходить самостійно, робить зарядку. Рани затяглися, вся рухова активність відновлена. Жодних скарг на стан здоров'я немає", - пояснила Потяєва.

У третього моряка - Василя Сороки, у якого було важке поранення в руку, - рана затяглася, гіпс знято, проте рука залишається припухлою, уточнила вона. "Йому купили еспандер, він займається і отримує все необхідне під контролем лікаря. Йому роблять ванночки і перев'язки. Десь на 80% він одужав, ще 20% повинна бути реабілітація з ЛФК", - сказала Потяєва.

Омбудсмен уточнила, що у всіх трьох моряків відкрито особові рахунки, вони мають можливість робити замовлення в інтернет-магазині СІЗО. Вона також додала, що всі моряки отримали листи і вітальні листівки від родичів до Нового року, які вона особисто передала в "Лефортово" і в "Матроську тишу".

Нагадаємо, за даними правозахисників, реабілітація Василя Сороки не йде за планом, поранена рука погано гоїться, тому що в ній залишилися осколки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram