ГоловнаПолітика

"Свобода" висунула в президенти Руслана Кошулинського

Його підтримали інші націоналістичні партії, крім "Нацкорпусу".

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" на з'їзді 22 січня висунуло в президенти колишнього віце-спікера Верховної Ради Руслана Кошулинського.

Таке рішення було прийнято на XL з'їзді "Свободи", йдеться в повідомленні прес-служби партії.

Кандидатуру Кошулинського підтримали інші націоналістичні партії і об'єднання, в тому числі "Правий сектор", ОУН, КУН і С14, але не партія "Національний корпус" Андрія Білецького. У листопаді 2018 року партія Білецького заявила, що "рішення про підтримку Кошулинського «націоналістичним рухом» прийнято кулуарно, без широкого обговорення і всупереч маніфесту націоналістичних сил".

Заступник голови партії ВО "Свобода" Руслан Кошулинський в минулому скликанні Верховної Ради був віце-спікером. З листопада 2015 року є депутатом Львівської облради.

У 2015 році брав участь у виборах мера Львова і вийшов у другий тур, але програв з величезним відставанням Андрію Садовому, ще одному кандидату в президенти.

Нагадаємо, що в березні 2017 року лідери основних націоналістичних партій України підписали так званий "національний маніфест", у якому взяли на себе зобов'язання об'єднати зусилля для досягнення політичних цілей.

Документ підписали Олег Тягнибок (ВО "Свобода"), Андрій Білецький ("Національний корпус"), Андрій Тарасенко ("Правий сектор"), Степан Брацюнь (Конгрес українських націоналістів), Богдан Червак (Організація українських націоналістів) і Сергій Мазур (організація "С14").

Передбачалося, що всі вони можуть піти на вибори як одна сила.

У 2014 році на виборах президента були два праві кандидати. Лідер "Свободи" Олег Тягнибок набрав лише 210 тисяч голосів, а лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош - 128 тисяч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram