ГоловнаПолітика

Порошенко пообіцяв ефект від реформ "щонайбільше" через три роки

"Зовсім недалека перспектива, коли нарешті плоди реформ стануть відчутними".

Порошенко пообіцяв ефект від реформ "щонайбільше" через три роки
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко заявив, що прості українці відчують позитивний ефект від проведених реформ "щонайбільше" через три роки.

Про це він сказав у своїй промові з нагоди Дня Соборності, який відзначають в Україні 22 січня.

"Рівень зростання ВВП за підсумками 2018 року складе 3,4%. Це не так багато, але це максимальний показник за сім років. Інфляція знизилася до 9,8%. Вона ще досить висока, але це найнижчий показник за п'ять років. Золотовалютні резерви зросли майже до 21 млрд доларів. Це п'ятирічний максимум. Що означають ці сухі цифри? Вони означають, що найгірше вже позаду. Що криза, спричинена війною, економічною агресією і блокадою з боку Росії відступає. Відступає завдяки спільним зусиллям влади, суспільства, бізнесу. Що відновлення економічного зростання відкриває можливості і до відновлення рівня життя. Що це вже зовсім недалека перспектива, рік-два, щонайбільше три, коли нарешті плоди реформ стануть відчутними для абсолютної більшості суспільства", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, в березні 2018 року Порошенко заявив, що жодна країна у світі не проводила реформи такими темпами, як Україна у 2017-2018 роках. Але вже у вересні президент України визнав, що "темпи реформ зовсім не такі, як ми проектували на старті". У той самий час Порошенко впевнений, що за останні чотири роки в Україні було зроблено більше, ніж за попередні 23 роки незалежності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram