ГоловнаПолітика

Ще одна церква в Тернопільській області прийняла рішення про перехід у Православну церкву України

"За" проголосували 56 осіб.

Церква Святої Параскевії (1777 року побудови) в селі Радошівка Тернопільської області
Фото: facebook.com
Церква Святої Параскевії (1777 року побудови) в селі Радошівка Тернопільської області

Громада села Радошівка Шумського району в Тернопільській області на своїх зборах 16 січня вирішила приєднатися до Православної церкви України.

Про це йдеться на сторінці села у Фейсбуці.

«Є рішення!!! Громада с. Радошівка на зборах 16 січня вирішила йти шляхом повернення до Церкви-матері - Вселенського патріархату - і переходу в Православну церкву України. З тих, хто зміг бути присутнім на зборах, "за" проголосували 56 осіб, 9 - "проти", двоє - "утрималися"», - повідомляється на сторінці.

«Для села це велика кількість присутніх - зазвичай на збори приходять по 20-30 осіб», - розповів LB.ua один з учасників.

Крім того, зборам передував збір підписів серед всіх жителів Радошівки, і перехід під юрисдикцію ПЦУ підтримало 157 осіб.

Всього в Шумському районі 49 парафій УПЦ МП. Раніше, 6 січня, про перехід в ПЦУ оголосили громади села Кордишів, 13 січня - с. Бриків, 15 січня - громада села Онишківці Шумського району.

Напередодні в Помісну церкву перейшла парафія Московського патріархату в Хмельницькій області.

Раніше повідомлялося, що ще три парафії УПЦ МП у Львівській області перейшли в Православну церкву України. Таким чином, з 60 зареєстрованих в області громад УПЦ МП вже чотири змінили свою церковну юрисдикцію, об'єднавшись з Православною церквою України.

Нагадаємо, 22 грудня парафіяни храму Петра і Павла в місті Жовква разом зі священиком вирішили перейти під юрисдикцію ПЦУ. Церква в Жовкві стала третьою великою парафією, що перейшла в ПЦУ. Першим був кафедральний собор Вінницької єпархії, де править митрополит Вінницький і Барський Симеон (Шостацький).

Також до складу нової церкви увійшов Спасо-Преображенський храм у Києві на чолі з митрополитом Переяслав-Хмельницьким і Вишневським Олександром (Драбинком). Ще в ПЦУ перейшли кілька церков у селах Вінницької та Закарпатської областей.

22 грудня президент Петро Порошенко підписав закон, який зобов'язує УПЦ МП вказати в назві приналежність до Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram