ГоловнаПолітика

Комітет Ради ще не підготував законопроект про зміну підпорядкованості релігійних громад, - Княжицький

Засідання Комітету з питань культури і духовності заплановане сьогодні на 15:00.

Комітет Ради ще не підготував законопроект про зміну підпорядкованості релігійних громад, - Княжицький
Николай Княжицкий
Фото: Сергей Нужненко

Комітет Верховної Ради з питань культури і духовності ще не підготував законопроект про порядок зміни релігійними громадами їх підпорядкованості.

Про це в коментарі LB.ua повідомив голова профільного комітету Ради, депутат Микола Княжицький.

"На цей момент ми не вирішили остаточно: чи буде сьогодні на нашому засіданні розглянуто законопроект про порядок зміни підпорядкованості релігійними громадами. Наразі підкомітет на чолі з депутатом Віктором Єленським продовжує роботу над цим документом", - розповів він.

Нагадаємо, у вівторок, 15 січня, на погоджувальній раді спікер парламенту Андрій Парубій доручив комітету Княжицького підготувати новий законопроект, "який буде враховувати всі європейські рекомендації щодо дотримання прав людини". "Я впевнений, що нова редакція законопроекту відповідатиме найкращим європейським стандартам, допоможе повною мірою і забезпечить свободу совісті", - сказав він.

Парубій також звернув увагу на те, що в парламенті вже зареєстровано проект закону №4128 про внесення змін до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації щодо зміни релігійними громадами підпорядкованості)". "Але, на жаль, він не враховує всі процедурні та юридичні нюанси", - вважає спікер.

Парубій закликав комітет на своєму засіданні в середу розглянути новий документ, щоб уже в четвер депутати могли проголосувати за закон у сесійній залі.

Засідання Комітету з питань культури і духовності заплановано сьогодні на 15:00. Однак, згідно з планом порядку денного, відповідного питання про розгляд законопроекту з приводу релігійних громад досі немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram