ГоловнаПолітика

Богомолець просить ЦВК зареєструвати її кандидатом у президенти

Депутат Верховної Ради Ольга Богомолець просить Центральну виборчу комісію зареєструвати її кандидатом у президенти.

Про це повідомила прес-служба ЦВК.

Богомолець принесла документи в середу вранці. Вона балотується в порядку самовисування.

ЦВК має зареєструвати її або відмовити в реєстрації впродовж п'яти днів.

Станом на середу ЦВК уже зареєструвала вісьмох кандидатів, трьом відмовила, а документи двох перебувають на розгляді. Висування кандидатів і подача документів для реєстрації триватиме до 3 лютого включно.

При цьому до 7 березня включно зареєстровані кандидати зможуть офіційно відмовитися від балотування. Відповідно, до 8 березня включно ЦВК зможе скасувати реєстрацію таких кандидатів і затвердити текст виборчого бюлетеня.

Нагадаємо, на вівторок, 15 січня, ЦВК зареєструвала вісьмох кандидатів, включаючи колишнього міністра екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка, мера Львова та лідера партії "Самопоміч" Андрія Садового, депутата Ради від БПП Сергія Капліна, колишнього голову Служби безпеки України і лідера партії "Суспільно-політичний рух "Справедливість" Валентина Наливайченка, колишнього голову Аграрної партії Віталія Скоцика.

Також ЦВК відмовила в реєстрації трьом кандидатам: правозахиснику Володимиру Ратушу, тернопільському лікареві Віктору Фаренюку і Віталію Величенку.

На розгляді також документи на реєстрацію лідера партії "5.10" Геннадія Балашова, який подав документи 15 січня. Рада призначила чергові вибори президента України на 31 березня 2019 року. Призначення голосування на цю дату було однією з вимог низки фракцій під час голосування за введення воєнного стану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram