ГоловнаПолітика

Верховна Рада розгляне порядок переходу релігійних громад у нову церкву

Комітет може розглянути законопроект уже в середу, а в четвер документ може бути включений до парламентського порядку денного.

Верховна Рада розгляне порядок переходу релігійних громад у нову церкву
Фото: пресс-служба президента

Верховна Рада України в четвер планує включити до порядку денного законопроект про порядок зміни релігійними громадами їх підпорядкованості. Про це на погоджувальній раді заявив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, передає кореспондент LB.ua.

"Сьогодні по всій Україні буквально щодня проходять збори громад, щоб приєднатися до єдиної Православної української церкви. Наше завдання як українського парламенту - максимально брати участь у процесі, щоб він був не конфліктним", - заявив Парубій.

Спікер нагадав, що в парламенті вже зареєстровано проект закону №4128 про внесення змін до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації щодо зміни релігійними громадами підпорядкованості".

"На жаль, він не враховує всі процедурні та юридичні нюанси. Тому я звернувся до комітету, щоб було підготовлено новий законопроект, який би враховував усі європейські рекомендації щодо дотримання прав людини... Я впевнений, що нова редакція законопроекту відповідатиме найкращим європейським стандартам, допоможе повною мірою і забезпечить свободу совісті", - додав спікер.

Парубій прогнозує, що вже в середу комітет розгляне цей документ.

"Тоді вже в четвер, якщо буде воля парламенту, ми зможемо включити його до порядку денного сесії для прийняття рішення", - сказав Парубій.

Нагадаємо, 6 січня Православна церква України отримала від Вселенського патріархату томос про автокефалію, що дозволило парафіям УПЦ МП приєднатися до нової української церкви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram