ГоловнаПолітика

Київську ставропігію Вселенського патріархату очолив луцький священик

Архімандрит Михаїл раніше був настоятелем православного храму в Анталії.

Синод Вселенського патріархату, що відбувався з 9 по 11 січня, призначив керівника Київської ставропігії, тобто Андріївської церкви. Ним став архімандрит Михаїл (Аніщенко).

Про це повідомляє грецьке видання Romfea.

Архимандрит Михаил - на переднем плане с чашей
Фото: romfea.gr
Архимандрит Михаил - на переднем плане с чашей

До цього архімандрит Михаїл (Аніщенко) був настоятелем православного храму Аліпія Стовпника Вселенського патріархату в Анталії.

У минулому він служив у Луцьку і був кліриком собору Всіх святих землі Волинської УПЦ МП. За даними місцевих ЗМІ, останні десять років архімандрит навчався в Греції, а потім став настоятелем церкви в Анталії.

Нагадаємо, що 11 жовтня 2018 року на Синоді Вселенського патріархату було ухвалено рішення відновити ставропігію Константинопольського патріархату в Києві - "одну з багатьох ставропігій, що існували тут завжди". Ставропігія є свого роду церковним посольством на зразок ватиканської нунціатури.

Пізніше Верховна Рада вирішила передати під ставропігію Андріївську церкву.

Андреевская церковь в Киеве
Фото: Макс Левин
Андреевская церковь в Киеве

Андріївська церква була головним собором Української автокефальної православної церкви, яка в грудні стала частиною нової Православної церкви України, вона належить державі та входить до заповідника "Софія Київська".      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram