ГоловнаПолітика

У справі Насірова дочитали до 419-ї зі 774 сторінок обвинувального акта

Наступне засідання призначили на 23 січня.

У справі Насірова дочитали до 419-ї зі 774 сторінок обвинувального акта
Фото: Макс Требухов

10 січня в Шевченківському райсуді Києва відбулося чергове засідання у справі колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомила, що на ньому розглянули декілька клопотань і продовжили читати обвинувальний акт.

Сторона звинувачення встигла зачитати 25 сторінок обвинувального акта. Зараз "закладка" знаходиться на 419-й сторінці із 774-х.

Наступне засідання призначили на 23 січня.

Нагадаємо, прокурори САП на вимогу сторони захисту почали 7 грудня 2017 року зачитувати повний текст обвинувального акта, що складається з 774 сторінок

Голова САП Назар Холодницький говорив, що читання обвинувального акта може затягнутися на два роки.

За версією слідства, Насіров причетний до так званої "газової схеми Онищенка". На думку детективів НАБУ, впродовж 2015 року він узяв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для компаній, задіяних у схемі, на загальну суму 2,019 млрд грн.

Насірова звинувачують у тому, що рішення приймалися заднім числом і без узгодження з Міністерством фінансів. Окрім того, слідство стверджує, що він збрехав "Укргазвидобуванню" і Державній службі геології та надр про відсутність у цих компаній податкового боргу. Цим він приховав факт невиконання ними умов договорів про спільну діяльність у частині сплати ренти, що могло б стати підставою для розірвання договорів.

Обвинуваченим може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до шести років. Потерпілою стороною виступає компанія "Укргазвидобування".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram