ГоловнаПолітика

В ОБСЄ пообіцяли підтримку в разі відправки миротворців ООН на Донбас

Питання миротворців "немає зараз офіційно в порядку денному Ради Безпеки".

В ОБСЄ пообіцяли підтримку в разі відправки миротворців ООН на Донбас
Фото: rusnak.info

Організація з безпеки і співробітництва в Європі готова надати підтримку на місцях у разі прийняття рішення про розгортання миротворчої місії ООН на сході України.

Про це заявив голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак під час прес-конференції у Відні, повідомляє Укрінформ.

"Я обговорював з Генеральним секретарем ООН це питання. Також я буду звітувати в Раді Безпеки через кілька тижнів. Тому якщо буде рішення про розгортання такої місії, ОБСЄ готова використовувати свій досвід на місцях для надання підтримки", - сказав він, коментуючи питання про можливу миротворчу місію на Донбасі.

У той самий час голова ОБСЄ вказав на те, що питання миротворців "немає зараз офіційно в порядку денному Ради Безпеки".

"Але ми спостерігаємо за розвитком ситуації загалом", - додав він.

Як відомо, Україна наполягає на розгортанні миротворчої місії ООН на всіх окупованих територіях Донецької та Луганської областей, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону. У ній виключається участь представників країни-агресора і сторони конфлікту.

Однак РФ наполягає, що миротворці повинні розміщуватися тільки на лінії розмежування сторін і мати функцію охорони нинішньої місії ОБСЄ.

Як повідомляли, новий голова ОБСЄ Мирослав Лайчак приїде на Донбас у січні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram