ГоловнаПолітика

Московський суд призначив засідання щодо продовження арешту для українських моряків

Клопотання прокуратури про продовження терміну утримання під вартою розглянуть 15 січня.

Московський суд призначив засідання щодо продовження арешту для українських моряків
Акция в поддержку военнопленных в Киеве
Фото: Макс Требухов

Наступного тижня Лефортовський районний суд Москви продовжить утримання під вартою для українських військовополонених моряків. Засідання призначено на ранок вівторка, 15 січня. Про це повідомив один з адвокатів у справах моряків, Микола Полозов

"Слідчі СУ ФСБ тільки що оповістили адвокатів нашої команди захисту військовополонених українських моряків, що судові засідання з розгляду клопотань слідства про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно військовополонених українських моряків відбудуться 15 січня о Лефортовському районному суді міста Москви. Початок судових засідань о 9:30", - написав Полозов.

Термін утримання під вартою для українців закінчується 24 січня.

Наступного тижня в Москву вирушить український омбудсмен Людмила Денісова, щоб брати участь в переговорах про звільнення моряків і особисту зустріч з полоненими.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року російські окупанти протаранили буксир і обстріляли малі бронекатери в Чорному морі. Захоплені українські кораблі відбуксирували до Керчі, а екіпажі взяли в полон. 24 українці були заарештовані окупаційним судом Сімферополя і етаповані в Москву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram