ГоловнаПолітика

Денісова буде домагатися зустрічі з військовополоненими моряками в Москві

Омбудсменка сьогодні зустрілася з родичами військовополонених.

Денісова буде домагатися зустрічі з військовополоненими моряками в Москві
Людмила Денисова на встрече с родственниками моряков
Фото: Людмила Денисова

Українська омбудсменка Людмила Денісова домагатиметься особистої зустрічі з українськими військовополоненими моряками під час візиту в Москву. Про це правозахисниця заявила сьогодні на зустрічі з родичами українських моряків.

Денісова зазначила, що Росія досі не виконала вимогу Європейського суду з прав людини і не надала підтвердженої медичними довідками інформації про стан здоров'я поранених.

"Під час зустрічі з директором ФСБ буду наполягати на наданні мені доступу на відвідування військовополонених. Хочу своїми очима побачити їх і поспілкуватися", - заявила Денісова.

Робочу поїздку в Москву заплановано наступного тижня.

Омбудсмен розповіла, що майже щодня спілкується з російським омбудсменом Тетяною Москальковою і головою ради розвитку громадянського суспільства і прав людини при президенті РФ Михайлом Федотовим, намагаючись дізнатися всю інформацію про моряків.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року російські окупанти протаранили буксир і обстріляли малі бронекатери в Чорному морі. Захоплені українські кораблі відбуксирували до Керчі, а екіпажі взяли в полон. 24 українців заарештував окупаційний суд Сімферополя до 24 січня.

Європейський суд з прав людини зобов'язав Росію надати інформацію про юридичні підстави для утримання українських моряків і інформацію про їх стан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram