ГоловнаПолітика

СБУ затримала на місці злочину чоловіка, підозрюваного в підготовці терактів під час виборів

Спецслужби півроку відстежували діяльність підозрюваного.

СБУ затримала чоловіка, підозрюваного в підготовці терактів на виборах
Фото: facebook/pressjfo.news
СБУ затримала чоловіка, підозрюваного в підготовці терактів на виборах

Служба безпеки України затримала чоловіка, якого підозрюють у підготовці терактів під час виборів президента України. Чоловік діяв на замовлення Федеральної служби безпеки Росії, повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил на своїй сторінці у Фейсбуці.

Згідно з повідомленням, йдеться про викриття підготовки терористичного угруповання.

Оперативні заходи проти підозрюваного громадянина проводили із серпня 2018 року. Правоохоронці задокументували, що К. придбав бойові гранати та 11 пістолетів на загальну суму 5250 доларів, збував наркотичні засоби, а також передав 600 доларів співробітнику слідчих органів, який мав завдати третій особі тяжких тілесних ушкоджень.

Фото: facebook/Операція об'єднаних сил

"Встановлено, що громадянин К. діяв за попередньою змовою з невстановленими на цей час особами і узгоджував свої дії зі співробітниками ФСБ РФ (з дислокацією в АР Крим), з метою силової підтримки опозиційних політичних об'єднань шляхом вчинення терористичних актів та масових заворушень на території України під час проведення президентських виборів в Україні", - повідомляє прес-центр ООС.

Фото: facebook/Операція об'єднаних сил

Сьогодні підозрюваного затримали під час придбання чергової партії вогнепальної зброї - 3 пістолетів ПМ. Зараз правоохоронці проводять обшуки за місцем роботи та проживання фігуранта справи.

Нагадаємо, Служба безпеки України заявляє, що Росія почала підготовку до втручання в українські вибори за допомогою акаунтів у соціальних мережах Facebook і Twitter.

Фото: facebook/Операція об'єднаних сил

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram