ГоловнаПолітика

Філарет нагородив президента Порошенка орденом Андрія Первозванного

ПЦУ відзначила заслуги президента, спікера та інших громадських діячів в отриманні томосу.

Патріарх Філарет вручив Президентові України Петру Порошенку орден Андрія Первозванного за активну участь у процесі отримання томосу про автокефалію Православної церкви України (ПЦУ). Про це повідомляє "Укрінформ".

Вручення відбулося після подячного молебню у Свято-Покровському кафедральному соборі Рівного з нагоди отримання томосу про автокефалію й утворення ПЦУ.

"Сьогодні, користуючись урочистою нагодою, я хочу вручити президенту орден святого апостола Андрія Первозванного, яким ми нагородили його 15 грудня, коли був Об'єднавчий собор у святій Софії", - зазначив Філарет.

Патріарх додав, що тоді було прийнято рішення нагородити президента, спікера Верховної Ради Андрія Парубія та "ще деяких активних діячів, які брали активну участь в отриманні Томосу про автокефалію".

Нагадаємо, Порошенко і патріарх Філарет сьогодні, 10 січня, взяли участь у подячному молебні в одному з храмів Рівного. Молебень відбувся з нагоди отримання томосу про автокефалію ПЦУ. Напередодні голова держави присвоїв патріархові Філарету звання Героя України за внесок патріарха в боротьбу за українську помісну церкву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram