ГоловнаПолітика

ВККС планує завершити конкурс у Верховний і Антикорупційний суди до 20 лютого

Передусім комісія проведе співбесіди з тими кандидатами, які брали участь у конкурсі до Верховного Суду раніше.

ВККС планує завершити конкурс у Верховний і Антикорупційний суди до 20 лютого
Станислав Щетка, Сергей Козьяков и Валентина Устименко
Фото: Вікторія Матола

Вища кваліфікаційна комісія суддів планує закінчити конкурс у Верховний суд і Вищий антикорупційний суд до 20 лютого. Про це заявив член ВККС Станіслав Щотка під час брифінгу, передає журналіст LB.ua.

"Ми плануємо закінчити роботу по всіх конкурсах, в тому числі пленарні засідання за участю Громадської ради доброчесності та Громадської ради міжнародних експертів, не пізніше ніж 20 лютого", - сказав він.

За словами Щотки, комісія вже прислухалася до прохання ГРД, щоб передусім провести співбесіди з тими кандидатами, які брали участь у конкурсі до Верховного Суду раніше. Також він уточнив, що термін проведення співбесід буде залежати від кількості кандидатів, які не будуть допущені до співбесіди за результатами спільного засідання ВККС і ГРМЕ. На цьому етапі ГРМЕ направила в комісію 20 кандидатів до Вищого антикорсуду і його палати, досьє яких обговорюватимуть на спільних засіданнях.

Нагадаємо, раніше Громадська рада міжнародних експертів у складі шести осіб поставив під сумнів кандидатури 8 претендентів в Антикорупційний суд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram