ГоловнаПолітика

В.о. мера Сміли повідомили про підозру за зрив опалювального сезону

Депутату загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

В.о. мера Сміли повідомили про підозру за зрив опалювального сезону
Фото: moygrad.kiev.ua

Депутату Смілянської міськради, який виконував обов'язки мера, оголошено про підозру у неналежному виконанні обов'язків, і, як наслідок, зриві опалювального сезону в місті.

Про це інформує прес-служба прокуратури Черкаської області.

"Повідомлено про підозру одному з депутатів Смілянської міської ради у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом інтересам юридичної особи, спричинило тяжкі наслідки) КК україни", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що депутат, виконуючи обов'язки мера Сміли, достовірно знав, що комунальне підприємство не має коштів, щоб платити за газ, і просило про додаткове фінансування. Чиновник не вжив заходів для вирішення ситуації з газом, а це призвело до несанкціонованого відбирання газу і збільшення боргу на суму понад 29 млн гривень.

Депутату загрожує позбавлення волі на термін від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, у Смілі 12 листопада ввели надзвичайний стан через відсутність опалення. Рішення про це ухвалила міськрада. Навчальні заклади міста пішли на канікули, без тепла залишилися житлові будинки, лікарні, дитячі садки та школи.

Повідомлялося, що місто не отримало від "Нафтогазу України" номінації на газ через борг у розмірі 85 млн грн, накопичений попереднім ліцензіатом, який надавав послуги з теплопостачання мешканцям міста. У НАК заявили, що надання номінації можливе тільки після того, як буде визначено правонаступника за борговими зобов'язаннями.

Для запуску опалювального сезону уряд вирішив надати Смілі 25 млн гривень кредиту.

Зараз заборгованість реструктуризовано - відповідний договір підписаний між "Нафогазом" і КП "Смілакомунтеплоенерго" 26 грудня.

27 грудня місто Сміла почало отримувати газ від "Нафтогазу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram