ГоловнаПолітика

САП і НАБУ ініціювали зняття імунітету з Ярослава Дубневича

Він може стати фігурантом справи про розкрадання газу на Новояворівській і Новороздільській ТЕЦ.

САП і НАБУ ініціювали зняття імунітету з Ярослава Дубневича

Спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький передав генеральному прокурору Юрію Луценку подання про зняття недоторканності з депутата Верховної Ради Ярослава Дубневича (фракція "Блок Петра Порошенка").

Про це заявили джерела "Українських новин".

Подання про зняття недоторканності було передано Луценкові в суботу, 29 грудня. У САП сподіваються, що його внесуть у парламент на черговій сесії 15 січня.

Справа стосується розкрадання газу на 1,4 млрд гривень на підприємствах "Енергія-Новояворівськ" і "Енергія - Новий Розділ".

За даними слідства, підприємства-власники Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ протягом 2013-2015 років уклали низку угод про закупівлю в "Нафтогазу" природного газу для виробництва теплової енергії населенню.

З метою здешевлення тепла для цієї категорії споживачів НАК постачала комерційним ТЕЦ газ за цінами, нижчими від ринкових. Однак як встановили детективи НАБУ, більш ніж 308 млн куб. м "пільгового" газу Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ використали не за цільовим призначенням

Цей газ вони пустили на виробництво електрики, яку реалізували держпідприємству "Енергоринок" - її поставили за тарифом, визначеним, зважаючи на собівартість електроенергії, виробленої з газу за ринковою ціною.

На думку детективів бюро, так ТЕЦ заробили 1,4 млрд гривень.

Зараз у цій справі п'ять фігурантів, яким повідомлено про підозру у скоєнні злочину, кваліфікованого за ч. 5 ст. 191 (крадіжка), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 3 ст. 209 (відмивання грошей) Кримінального кодексу.

У той самий час у НАБУ Ярославу Дубневичу підготовлено підозру про корупцію під час закупівлі "Укрзалізницею" товарів і послуг у ТОВ "Корпорація КРТ", бенефіціарами якої є брати Ярослав і Богдан Дубневичі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram