ГоловнаПолітика

У Держприкордонслужбі спростували повідомлення про зняття заборони на в'їзд чоловікам з Росії

"Жінки також в полі нашої уваги".

У Держприкордонслужбі спростували повідомлення про зняття заборони на в'їзд чоловікам з Росії
Фото: Радио Свобода

Незважаючи на скасування воєнного стану, посилений контроль за в'їздом іноземців на територію України, і насамперед громадян Росії, буде зберігатися. Державна прикордонна служба буде продовжувати детально вивчати обставини поїздки кожного громадянина Росії в Україну.

Про це заявив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян, передає Радіо Свобода.

Він звернув увагу, що "жінки також можуть брати участь, наприклад, у дестабілізаційних заходах на території України або виконувати інші доручення спецслужб" Росії. "Тому і жінки в полі нашої уваги, ми спілкуємося з ними і вивчаємо детально всі обставини поїздки на територію України", - сказав представник Держприкордонслужби.

За його словами, і під час введення військового стану, і під час його скасування законодавство України не змінюється і не змінювалося, і особлива увага приділяється громадянам загалом 70 країн міграційного ризику. Щодо них здійснюють процедуру паспортного контролю другої лінії, тобто детальне вивчення обставин, пов'язаних з візитом.

Раніше 28 грудня інтернет-видання "Гордон" оприлюднило інтерв'ю з Олегом Слободяном, в якому, зокрема, навело від його імені слова: "Заборону на в'їзд чоловікам з Росії знято. Але Держприкордонслужба продовжує проводити контроль, уточнюючи мету їхнього візиту в Україну". Ці слова передрукували й інші засоби масової інформації.

Напередодні рішенням Ради національної безпеки і оборони України продовжено заборону на в'їзд в країну громадянам Росії чоловічої статі у віці від 16 до 60 років, незважаючи на закінчення дії воєнного стану. Всі органи системи МВС продовжують працювати в посиленому режимі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram