ГоловнаПолітика

Держбюро розслідувань порушило справу за заявою блогера Барабошка

Відкрито кримінальне провадження за перевищення службових повноважень працівниками військової прокуратури.

Держбюро розслідувань порушило справу за заявою блогера Барабошка
Александр Барабошко
Фото: ТСН

Територіальне управління Державного бюро розслідувань у Києві відкрило кримінальне провадження за заявою блогера Олександра Барабошка щодо дій військової прокуратури.

Про це повідомив директор управління Державного бюро розслідувань в Києві Руслан Марчук, передає Громадське.

"Заява від Олександра Барабошка дійсно надійшла до нас і було відкрито кримінальне провадження за перевищення службових повноважень працівниками військової прокуратури", - сказав він.

Прізвища та посади працівників військової прокуратури, які фігурують у справі, Марчук не назвав, пославшись на таємницю досудового розслідування. Він зазначив тільки, що провадження відкрито щодо "кола осіб".

Нагадаємо, 7 листопада у Фейсбуці Київської студентки Наталії Бурейко з'явився пост про те, як вона познайомилася в "Тіндері" з людиною, яка представилася Олександром Варченком. Після того як вона відкинула пропозиції зайнятися сексом, їй нібито почали надходити погрози. Крім того, студентка отримала коробку з курячими лапками як підтвердження реальності погроз.

Наступного дня пост було видалено.

Сам Варченко заявив, що це "жахлива інформаційна атака, спрямована проти його дружини Ольги Варченко, яка обіймає посаду першого заступника голови Державного бюро розслідувань.

29 листопада правоохоронні органи затримали політтехнолога Володимира Петрова і блогера Олександра Барабошка у справі про створення фейкового секс-скандалу про домагання співробітника МВС Олександра Варченка до студентки Наталі Бурейко.

30 листопада суд заарештував Барабошка на два місяці із заставою в 3 млн гривень (прокуратура просила 6,5 млн). Заставу за Барабошка внесли друзі, і 4 грудня він вийшов із СІЗО. Політтехнолог Володимир Петров був узятий під домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram