ГоловнаПолітика

Політв'язня Клиха на початку грудня обстежили в лікарні Челябінська, - адвокат

Обстеження тривало з 6 по 11 грудня, після нього Клих написав листа про своє здоров'я.

Політв'язня Клиха на початку грудня обстежили в лікарні Челябінська, - адвокат
Станислав Клых
Фото: 112.ua

Українського політв'язня Станіслава Клиха обстежували в лікарні в Челябінську (Росія) протягом 5-6 днів, але результати обстеження наразі не відомі. Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на дані правозахисниці Тетяни Щур.

"Клих був скерований до лікарні в Челябінську 6 грудня. А вже 11 грудня його етапували назад у в'язницю. Тому наш адвокат в лікувально-профілактичному закладі його вже не застав. Що стало причиною відправлення і який його стан на сьогодні, наскільки обґрунтовані його скарги, які стали відомі з листа московської учасниці пікету Марії Рябікової, наразі сказати не можу. Намагаємося щось прояснити, можливо, днями вдасться", - сказала Щур.

Раніше стало відомо, що в українського політв'язня Станіслава Клиха значно погіршився стан здоров'я і є підозра на рак. Очевидно, Клих написав листа вже після обстеження в Челябінській лікарні.

18 грудня український омбудсмен надіслала в РФ запит з вимогою надати Клиху медичну допомогу. Денісова зазначила, що стурбована невтішними новинами про стан його здоров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram