ГоловнаПолітика

Дещиця анонсував відкриття ще трьох українських консульств у Польщі

До 2020 року в Польщі залишиться тільки два воєводства без українського представництва.

Дещиця анонсував відкриття ще трьох українських консульств у Польщі
Андрей Дещица
Фото: www.dyvys.in

Скоро в Польщі може відкритися генеральне консульство України у Вроцлаві та два почесні консульства - в Катовіце і Кельце. Про це повідомив посол України в Польщі Андрій Дещиця, передає "Укрінформ".

За словами посла, це буде зроблено для того, щоб розподілити консульства по країні таким чином, аби до них можна було дістатися не більш ніж за 2-3 години.

Дещиця додав, що підготовчі заходи з відкриття генконсульства у Вроцлаві мають намір провести в 2019 році, початок його роботи заплановано на 2020 рік.

Дипломат зазначив, якщо ці плани вдасться реалізувати, то залишаться тільки два воєводські центри з шістнадцяти, де немає українських консульських осередків - Білосток і Ольштин на північному сході країни.

На сьогодні в Польщі функціонує чотири генконсульства (в Гданську, Варшаві, Кракові та Любліні) і 11 почесних консульств у різних регіонах країни.

Нагадаємо, українці зайняли друге місце в рейтингу "50 найвпливовіших людей польської економіки" за версією популярного видання Dziennik: Gazeta Prawna і розмістилися між прем'єр-міністром Матеушем Моравецьким і президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram