ГоловнаПолітика

Представники Росії в ТКГ вийшли з кімнати, коли Марчук порушив питання про звільнення українських моряків, - Геращенко

Засідання проходило в режимі відеоконференції.

Представники Росії в ТКГ вийшли з кімнати, коли Марчук порушив питання про звільнення українських моряків, - Геращенко
Ирина Геращенко
Фото: Iryna Gerashchenko

Представники Росії під час засідання підгрупи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях в режимі відеоконференції покинули кімнату, коли було порушено питання звільнення українських військових моряків, захоплених російськими військовими біля Керченської протоки.

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ щодо Донбасу Ірина Геращенко.

"Сьогодні, під час відеоконференції групи з питань безпеки ТКГ, представники РФ укотре встали і вийшли з кімнати, коли наш представник Євген Марчук порушив питання про негайне звільнення полонених моряків і присутності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Азові", - написала вона на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Геращенко наголосила, що це не перший випадок уникнення російськими представниками обговорення питання звільнення українських полонених моряків.

Напередодні Геращенко звернулася до представника України в ТКГ Євгена Марчука, щоб 27 грудня, під час скайп-конференції групи безпеки, він наполіг на необхідності проведення конференції також і гуманітарної підгрупи, з одним питанням - звільнення заручників.

Нагадаємо, раніше Марчук розповів, що українська сторона пропонує два варіанти обміну полоненими - за формулою 23 на 23 або 66 на 19. Це питання вже порушувалося на засіданні 4 грудня, але Росія його відкинула. На черговому засіданні ТКГ Україна запропонувала РФ провести обмін заручниками 5 січня.

Останній масштабний обмін заручниками між Україною і бойовиками "ЛДНР" на Донбасі відбувся 27 грудня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram