ГоловнаПолітика

Україна продовжила заборону на в'їзд чоловіків з Росії

Всі органи системи МВС продовжують працювати в посиленому режимі.

Україна продовжила заборону на в'їзд чоловіків з Росії
Фото: oleg-leusenko.livejournal.com

Рішенням Ради національної безпеки і оборони України продовжено заборону на в'їзд в країну громадянам Росії чоловічої статі віком від 16 до 60 років, незважаючи на закінчення дії воєнного стану.

Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, повідомляє прес-служба міністерства.

"Беручи до уваги складну безпекову ситуацію, всі органи системи МВС продовжують працювати в посиленому варіанті несення служби. В тому числі, рішенням РНБО продовжено дію обмежувальних заходів Держприкордонслужби на в'їзд в Україну чоловіків - громадян Росії", - сказав Сергій Яровий.

За його словами, з початку введення воєнного стану в Україні не пустили 1616 громадян РФ, в тому числі в областях, де введено воєнний стан - 866. Російською стороною повернено 351 громадянина України.

Воєнний стан введено з 14:00 26 листопада, але фактично він набув чинності 28 листопада після опублікування закону про затвердження указу президента "Про введення воєнного стану в Україні".

30 листопада голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал повідомив, що в зв'язку з воєнним станом відомство посилило заходи контролю на кордоні і обмежило в'їзд в країну громадян Російської Федерації чоловічої статі. Росіяни віком від 16 до 60 років можуть в'їхати в Україну тільки при наявності "гуманітарних підстав", наприклад, якщо необхідно відвідати похорон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram