ГоловнаПолітика

РНБО затвердила держоборонзамовлення-2019

Держбюджет-2019 передбачає збільшення фінансування завдань оборони і безпеки на 33,3 млрд грн.

РНБО затвердила держоборонзамовлення-2019
Фото: пресс-служба президента

Рада національної безпеки і оборони України затвердила основні показники державного оборонного замовлення на період 2019-2021 років.

Про це інформує прес-служба РНБО.

"У 2019 році буде завершено низку пріоритетних проектів зі створення ракетного і ракетно-реактивного озброєння", - цитує прес-служба секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Повідомляють, що ці проекти стосуються розробок ракет зі збільшеною дальністю ураження, комплексу крилатих ракет наземного базування для знищення морських цілей.

"Буде надано підтримку проектам перспективних розробок і виробництву озброєння та військової техніки, важкої гаубичної артилерії, засобів протиповітряної оборони і зв'язку, бронетанкової техніки, розширено виробництво боєприпасів і снарядів", - сказав він.

Секретар РНБО підкреслив, що все нове озброєння і військова техніка повинні відповідати стандартам Організації Північноатлантичного договору (НАТО).

Турчинов нагадав, що з 2017 року в Україні почала  діяти трирічна система держоборонзамовлення, "що дозволило державним замовникам і виконавцям ДОЗ чіткіше планувати свою роботу і ресурси".

За його словами, за підсумками виконання ДОЗ у 2018 році до Збройних Сил України було поставлено понад 3 тисячі зразків озброєння, військової техніки та спеціальних виробів, понад 450 тисяч ракет і боєприпасів.

Секретар РНБО зазначив, що державний бюджет України на 2019 рік збільшено на 33,3 млрд гривень порівняно з минулим роком і передбачено в сумі 212 млрд гривень, що становить 5,37% ВВП.

Раніше повідомлялося, що РНБО підтримала рішення про введення санкцій щодо російських юридичних і фізичних осіб за проведення незаконних виборів на території окремих районів Донецької та Луганської областей, а також за агресію РФ в районі Керченської протоки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram