ГоловнаПолітика

БПП заявив про перемогу на минулих виборах у 78 ОТГ

"Батьківщина" посіла друге місце з відставанням 1%.

БПП заявив про перемогу на минулих виборах у 78 ОТГ
Фото: Lb.ua

За результатами підрахунку 99,8% бюлетенів "БПП "Солідарність" отримує більше представницьких мандатів на виборах в ОТГ.

Партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність" заявила про те, що "отримує 25,4% від загальної кількості всіх мандатів в об'єднаних територіальних громадах, де 23 грудня відбулися перші вибори і довибори голів і депутатів ОТГ. Друге місце зайняла ВО "Батьківщина" - 24,2%. Такі результати отримали після підрахунку 99,8% бюлетенів, ідеться в прес-службі партії.

Кандидати, які балотувалися від партії "Блок Петра Порошенка", члени партії і самовисуванці, яких підтримували партійні організації, очолять 52 ОТГ. Найбільше голів ОТГ партія отримала в Черкаській області - 20, а також у Волинській області - 8, Львівській області - 3. У Київській області всі 4 громади очолили кандидати від БПП.

Кандидати від партії "БПП "Солідарність", члени партії і самовисуванці, які йшли за підтримки партійних організацій, також отримують 413 депутатських мандатів.

Згідно з чинним законодавством, голова ОТГ має право голосу під час засідань місцевої ради. Таким чином загальна кількість представницьких мандатів, отриманих кандидатами від БПП, членами партії і самовисуванцями, які йшли за підтримки партійних організацій, становить 465, або 25,4% від загальної кількості.

Також у БПП повідомили, що ВО "Батьківщина" отримує 5 мандатів голів ОТГ, а також 438 депутатських мандатів; загальна кількість мандатів висуванців від "Батьківщини" - 443, або 24,2% від загальної кількості.

23 грудня проходили вибори в 78 ОТГ у 13 областях України. Крім того, 23 грудня відбулися довибори в 17 ОТГ. Усього з початку реформи децентралізації обрано 782 голів ОТГ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram