ГоловнаПолітика

Полонений український моряк написав із СІЗО: "Поверніть нас додому"

"Найважче - дивитися у вікно й бачити далеко сотні машин, людей, які вільні".

Полонений український моряк написав із СІЗО: "Поверніть нас додому"
Эйдер Андрей
Фото: facebook/Эйдер Андрей

Український моряк Андрій Ейдер, який був полонений Росією 25 листопада в Чорному морі, надіслав лист українській журналістці телеканалу UATV Таїсії Турчин, у якому розповів про стан свого здоров'я і закликав не забувати про військовополонених.

"Умови... Можна сказати, нормальні: є книги, електрочайник, холодильник, батареї гріють, - могло бути набагато гірше. Рани затягуються, можу ходити нормально, кульгаю. По сходах підніматися і спускатися важко, сильне навантаження на ноги, хоч як би смішно звучало, руками за поручні хапаюся і йду. На жаль, банально поки що не можу ногу лежачи вертикально вгору підняти, не вистачає сили. Але раніше сили не було, щоб закинути праву ногу на ліжко, вже й руками допомагати не треба, йду на поправку", - мовиться в листі, який Турчин опублікувала у фейсбуці.

Він подякував усім, хто підтримує його в листах, і розповів, що мріє скоріше повернутися додому.

"Хочеться подякувати людям, які підтримують у листах, передачі надсилають. Хочеться додому скоріше повернутися. Мрію, щоб це сталося хоча б до кінця січня, але мені здається, що цій мрії не дано здійснитися. Поняття не маю, наскільки це все затягнеться: півроку-рік... Ці допити, зустрічі з різними людьми... найважче - дивитися у вікно і бачити далеко сотні машин, людей, які вільні, здається, ось вона, свобода, вона так далеко і так близько", - написав моряк.

"Сподіваюся на швидке політичне рішення, доки часу минуло відносно небагато. Оскільки в нашому тлінному світі все забудеться раніше, ніж докуриш пачку цигарок. На жаль, це правда. Не хочеться, щоб про це забували, тому що 24 людей сидять просто так у СІЗО іншої країни. Адже всі ці люди служать народу України. Хочеться, щоб народ пам'ятав... Поверніть нас додому... ", - йдеться в листі, датованому 19 грудня.  

    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram