ГоловнаПолітика

Сенцова виписали з медчастини колонії, - ЗМІ

Адвокат прокоментував намір тюремників залучати режисера до роботи.

Сенцова виписали з медчастини колонії, - ЗМІ
Фото: 89.fsin.su

Українського режисера Олега Сенцова, засудженого в Росії на 20 років суворого режиму, виписали з медичної частини виправної колонії в Лабитнангі, інформує Радіо Свобода.

Російське інформагентство ТАСС з посиланням на прес-службу управління російської Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) в Ямало-Ненецькому автономному окрузі, Сенцова переведено з медичної частини в загін за рекомендацією лікаря.

Медики оцінюють стан здоров'я Сенцова як задовільний, він «може залучатися до праці» в колонії, йдеться в повідомленні.

На сайті Федеральної служби виконання покарань в Ямало-Ненецькому автономному окрузі на цей час немає інформації про переведення Сенцова.

За словами українського політв'язня, Сенцов не збирається працювати в російській колонії. Про це Дмитрові Дінзе повідомив Крим.Реалії.

«Він (Сенцов - ред.) не збирається трудиться і не бажає бути (притягнутий - ред.) до ніякого виробництва. Може, він і може залучатися до праці, але це поняття відносне: легка, важка. Може, це праця в бібліотеці», - сказав він.

Також Дінзе сказав, що не може «ні підтвердити, ні спростувати» інформацію про виписку українського режисера Олега Сенцова з медичної частини виправної колонії в Лабитнангі.

«Зараз я не можу ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію. Я буду в нього тільки в середині січня і дізнаюся про це вже безпосередньо на місці», - сказав Дінзе.

Раніше адвокат українського режисера Дмитро Дінзе заявив, що у Олега Сенцова в результаті голодування виявлено «органічне ураження» серця, печінки і нирок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram