ГоловнаПолітика

Активи Азарова залишаться під арештом, незважаючи на рішення Європейського суду, - ГПУ

Скасування санкцій 2015 року не вплине на чинні санкції.

Активи Азарова залишаться під арештом, незважаючи на рішення Європейського суду, - ГПУ
Николай Азаров
Фото: kri.com.ua

Активи колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова залишаться під арештом, незважаючи на рішення Європейського суду про скасування персональних санкцій. Про це заявив речник Генпрокуратури України Андрій Лисенко.

"На сьогодні практично всі виявлені активи колишніх чиновників часів Віктора Януковича, в тому числі Азарова, арештовано в рамках кримінальних проваджень в в Україні, і за кордоном. Арешт цих активів триватиме незалежно від дії санкцій ЄС і Швейцарії", - написав Лисенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Лисенко підкреслив, що ці активи можуть повернути Україні після набуття чинності відповідного рішення суду, а на сьогодні санкції ЄС чинні щодо 13 українських екс-чиновників, санкції Швейцарії - щодо 18.

"Скасування судом ЄС прийнятих у попередні роки рішень Ради ЄС про продовження санкцій проти окремих осіб не впливає на чинний режим санкцій Європейського Союзу", - додав він.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Європейський суд анулював санкції проти Азарова.

Рада ЄС додала Азарова до списку санкцій і заморозила його активи у 2014 році. Україна тоді направила в Брюссель звинувачення стосовно екс-прем'єра, який разом з колишнім президентом Віктором Януковичем утік до Росії. Азарова звинувачують у привласненні активів державних енергетичних компаній і отриманні хабарів за призначення на посади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram