ГоловнаПолітика

Бурбак наполягає на створенні ТСК щодо діяльності Медведчука

Він закликав депутатів визначитися: вони з Україною чи з Медведчуком.

Бурбак наполягає на створенні ТСК щодо діяльності Медведчука
Фото: nfront.org.ua

Фракція "Народний фронт" наголошує на необхідності створення Тимчасової слідчої комісії для розслідування фактів втручання у виборчий, політичний процес та інформаційний простір України перед Російською Федерацією та громадянами України, пов'язаними з владою держави-агресора, зокрема Віктором Медведчуком. На цьому з трибуни парламенту вкотре наголосив керівник фракції Максим Бурбак, нагадавши головам парламентських фракцій про необхідність виділення представників для роботи в ТСК.

"Як голова фракції "Народний фронт", я надіслав листи до колег - голів демократичних фракцій з пропозицією делегувати до ТСК своїх представників. Сьогодні від імені нашої політичної сили хочу ще раз закликати до невідкладного формування комісії. Часу у нас з вами немає. А головне - часу немає у країни", - наголосив Максим Бурбак.

Він зазначив, що з 22 грудня починається відлік 100 днів до першого туру виборів глави держави.

"У період зміни Президента України, Верховного Головнокомандувача Збройними Силами законодавчий орган країни має стати основою стабільності і захисту виборчого процесу, який буде перебувати під прицілом ворожих спецслужб з метою дестабілізації держави, спотворення результатів виборів на користь російського реваншу", - зазначив керівник фракції.

"Ми не повинні мати ілюзій, саме в цей виборчий час ворог буде найбільш небезпечний. Чи може Кремль посилати Боширових і Петрових замість Солсберевських шпилів розглядати стіни Софії та пам'ятник Володимиру? Чи може Росія, яка намагалася вплинути на вибори в США, зробити те ж саме з Україною, проти якої четвертий рік веде війну і території якої окупувала? Чим може Кремль дестабілізувати кордони нашої країни, враховуючи концентрацію в прикордонних областях Росії величезних військових ударних груп? Відповіді на ці запитання очевидні - так! і влада в Україні повинна бути готова до будь-яких сценаріїв", - наголосив Максим Бурбак.

Він зазначив, що парламент, як представницький орган, повинен якнайшвидше знешкодити легітимно діючу агентуру всередині країни: "агентура, яка обросла впливовими зв'язками, надприбутковим нафтовим бізнесом, телеканалами з абсолютною свободою вести інформаційну гібридну війну проти України".

"Ми повинні нейтралізувати путінський жупел в самому серці країни, ворожий штаб, який всі ці роки, отримуючи вказівки напряму з Москви і працював в українських інтересах. Не в підпіллі, не ховаючись в лісах і болотах, а відкрито і нахабно, знімаючи офіси в центрі столиці і літаючи в напрямку до Путіна за інструктажем. На чолі цієї агентури стоїть кум і агент Путіна Медведчук", - наголосив керівник фракції.

Максим Бурбак звернувся особисто до голів фракцій дати в залі відповідь, чи будуть вони голосувати за створення ТСК щодо Медведчука.

"Я свідомо назву імена голів фракцій - пана Герасимова, Березюка, пана Ляшка, Тимошенко - для того, щоб, згідно з регламентом, головуючий міг надати їм слово для репліки. Щоб кожен міг сказати: з Україною він чи з Медведчуком? Чи буде голосувати за створення ТСК щодо Медведчука чи ні ", - сказав керівник фракції НФ.

Він також навів приклад поведінки новозеландської пташки в разі небезпеки.

"Розповім про пташку, яка живе в Новій Зеландії. Називається какАбо. Вона унікальна абсолютною нездатністю помічати небезпеку. Коли до неї підкрадається хижак, вона вміє тільки притискатися до землі. Сьогодні цей дивний птах внесений до Червоної книги, як вид, що вимирає", - зазначив Максим Бурбак.

"Щиро хочу, щоб ця історія не була про жодного з нас, політиків, від яких залежить доля країни. Вірю, що лідери демократичних фракцій нашого парламенту бачать небезпеку, а тому розраховую на чесну відповідь про підтримку ТСК щодо розслідування діяльності Медведчука", - резюмував керівник фракції НФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram