ГоловнаПолітика

​Київрада відкрила дорогу для появи вулиці Маккейна

Ім'ям американського сенатора можуть назвати вулицю чекіста Кудрі.

​Київрада відкрила дорогу для появи вулиці Маккейна
Фото: epa.ua

Київська міська рада внесла зміни в порядок найменування вулиць у Києві, які дозволять назвати одну з вулиць на честь сенатора США Джона Маккейна.

Про це йдеться на сайті міськради.

У лютому 2018 року до нього були внесені зміни, згідно з якими присвоєння об'єктам імен фізичних осіб буде здійснюватися не раніше ніж через два роки після смерті людини.

Депутати зробили виняток для громадян іноземних держав та осіб без громадянства, які зробили особистий внесок у боротьбу за незалежність України, підтримували міжнародний мир і безпеку і сприяли зміцненню міжнародного авторитету нашої держави.

"Раніше ми не могли назвати вулицю ім'ям Маккейна, поки не минуло два роки з моменту смерті. Тепер ми можемо зробити виняток відповідно до того рішення, яке ухвалили сьогодні депутатським корпусом", - пояснив секретар Київради Володимир Прокопов.

Ініціатива повинна буде виходити від мера Києва після узгодження з Міністерством закордонних справ.

Нагадаємо, Маккейн, один з найяскравіших політиків сучасної Америки, помер наприкінці серпня від раку мозку у віці 81 року.

Президент Петро Порошенко запропонував після цього перейменувати столичну вулицю імені чекіста Івана Кудрі (Печерський район), на честь сенатора США Джона Маккейна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram