ГоловнаПолітика

Рада продовжила мораторій на продаж сільгоспземлі ще на один рік

Продовження мораторію підтримав 231 депутат.

Рада продовжила мораторій на продаж сільгоспземлі ще на один рік
Фото: capital.ua

Верховна Рада України продовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2020 року.

За ухвалення відповідного законопроекту №9355-5 за основу і в цілому проголосував 231 депутат.

Законопроект вносить зміни в перехідні положення Земельного кодексу, згідно з якими до набрання чинності закону про обіг земель сільськогосподарського призначення, але не раніше 1 січня 2020 року, забороняється внесення права на земельну частку (пай) до статутних капіталів господарських товариств.

Також не допускається купівля-продаж земельних ділянок сільгосппризначення державної та комунальної власності, а також тих, які перебувають у власності громадян та юридичних осіб для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та виділених в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) для ведення особистого селянського господарства.

До 1 березня 2019 року Кабінет Міністрів повинен розробити і внести на розгляд Ради законопроект про обіг земель сільгосппризначення.

Нагадаємо, 18 грудня Комітет Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендував парламенту ухвалити законопроект, що передбачає продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2020 року. Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що незалежно від рішення Верховної Ради про продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, він буде фактично діяти до ухвалення закону про обіг земель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram