ГоловнаПолітика

Мер Миколаєва Сенкевич вийшов з "Самопомочі"

Міський голова Миколаєва намагається "уникнути політизації перед президентськими виборами".

Мер Миколаєва Сенкевич вийшов з "Самопомочі"
Александр Сенкевич

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич заявив про свій вихід із політичної партії "Самопоміч", від якої його було обрано на посаду в 2015 році. Про це сам Сенкевич написав на своїй сторінці в Фейсбуці, додавши фотографію заяви про вихід із партії.

Мер Миколаєва визнав, що його вихід з партії пов'язаний зі стартом виборчої кампанії з виборів президента України.

"Я дуже не хочу, щоб під час цієї кампанії моє членство в партії якимось чином політизували мене особисто, мої дії, Миколаївську міську раду і місто Миколаїв загалом. Щоб позбутися усіх можливих інсинуацій з приводу моєї ангажованості стосовно того чи іншого кандидата на виборах президента України, я прийняв таке, не зовсім легке для мене рішення", - розповів Олександр Сенкевич.

Нагадаємо, Миколаївська міськрада 5 жовтня 2017 року визнала незадовільною роботу мера Олександра Сенкевича і достроково припинила його повноваження. Незабаром Сенкевич оскаржив це рішення, і 16 березня суд виніс вердикт на його користь. Однак це рішення суду не набуло чинності - не минув передбачений для подачі апеляції термін.

Своїм додатковим рішенням від 2 квітня суд надав можливість Сенкевичу негайно приступити до виконання своїх повноважень, чим він і скористався. У липні 2018 року Сенкевич повернувся на посаду мера.

Передвиборна кампанія почнеться в Україні 31 грудня цього року, а президентські вибори відбудуться 31 березня наступного року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram