ГоловнаПолітика

Азаров виграв позов проти Ради ЄС про часткове скасування санкцій

Суд також зобов'язав відшкодувати витрати його австрійським адвокатам.

Азаров виграв позов проти Ради ЄС про часткове скасування санкцій
Николай Азаров

Європейський суд у середу, 19 грудня, анулював санкції, що були накладені на колишнього прем'єр-міністра Миколу Азарова, який утік до Росії під час Євромайдану.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Рішення Ради ЄС від 5 травня 2015 року про внесення змін до рішення 2014 року про обмежувальні заходи стосовно деяких осіб, організацій і органів, пов'язаних з ситуацією в Україні, анулюються в тому пункті, який стосується пана Миколи Яновича Азарова", - йдеться в рішенні суду.

При цьому Європейський суд не тільки скасував рішення про санкції проти Азарова, а й зобов'язав ЄС відшкодувати витрати на судову процедуру його австрійським адвокатам.

"Слід" відшкодувати витрати, як на розгляд у першій інстанції, так і нинішню апеляцію", - сказано в рішенні суду.

У коментарі виданню "Politico" захисник Азарова Александер Еггер назвав рішення суду "вирішальним для майбутнього режиму санкцій ЄС" і заявив, що його підзахисний також домагається прогресу в суді Києва, а також в Європейському суді з прав людини в Страсбурзі. При цьому адвокат зазначив, що через побоювання щодо своєї особистої безпеки Азаров не має наміру залишати Росію.

Нагадаємо, Рада ЄС додала Азарова до списку санкцій і заморозила його активи в 2014 році. Україна тоді направила в Брюссель звинувачення стосовно екс-прем'єра, який тоді разом з колишнім президентом Віктором Януковичем утік до Росії.

Азарова звинувачують у присвоєнні активів державних енергетичних компаній і отриманні хабарів за призначення на посади

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram