ГоловнаПолітика

Суд зняв з розгляду апеляцію на закриття справи Кернеса через хворобу судді

Інформацію про дату наступного засідання оприлюднять додатково.

Суд зняв з розгляду апеляцію на закриття справи Кернеса через хворобу судді
Геннадий Кернес
Фото: Макс Левин

Полтавський апеляційний суд зняв з розгляду апеляцію на закриття кримінального провадження стосовно мера Харкова Геннадія Кернеса через перебування судді на лікарняному.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду.

"Полтавський апеляційний суд повідомляє, що слухання кримінального провадження стосовно Кернеса Геннадія Адольфовича, Бліннікова Віталія Дмитровича і Сміцького Євгена Миколайовича, яке було призначено на 21 грудня 2018, знято з розгляду у зв'язку з тим, що суддя Нізельковська Л. В. перебуває на лікарняному", - йдеться в повідомленні.

Інформацію про дату наступного засідання буде оприлюднено додатково.

Нагадаємо, 10 серпня суд закрив справу проти Кернеса у зв'язку з відмовою прокуратури брати участь у дебатах. Суддя Андрій Антонов повідомив, що прокурори не прийшли на жодне із семи призначених засідань. Генпрокуратура оскаржила це рішення і відкрила справу проти судді Антонова, який подав у відставку і пояснив своє звільнення тиском на нього.

20 вересня суд зняв з розгляду апеляцію на закриття справи Кернеса, а захист подав клопотання про скерування провадження в інший апеляційний суд.

Кернеса і двох його охоронців звинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу. Вони, за версією слідства, викрали і побили двох євромайданівців. При цьому Кернес особисто бив активістів, як заявляв міністр внутрішніх справ Арсен Аваков

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram