ГоловнаПолітика

Порошенко: всі політики в Україні мають негативний рейтинг

Президент закликав оцінювати дії, які йдуть на користь Україні.

Порошенко: всі політики в Україні мають негативний рейтинг
Фото: Макс Левин

В Україні немає політика, який не мав би негативного рейтингу. Так президент України Петро Порошенко відповів під час прес-конференції на запитання щодо того, як він збирається компенсувати відставання в рейтингах від топових кандидатів, у разі участі в президентських виборах.

"На жаль, зараз в Україні немає жодного політика, який не мав би негативного рейтингу. Ситуація така, що всі політики мають негативний рейтинг з різницею 1-2%. Але якби я під час своєї президентської каденції турбувався лише про рейтинги, нічого не робив би. Тому що рейтинг держави Україна залежить від того, яке місце вона має в міжнародній політиці. Ми побачили, що Україна нині є активним її суб'єктом. Внаслідок тієї зовнішньої політики, яку я проводжу, значно зріс рівень підтримки і рейтинги України. Подивіться рейтинги Світового банку, оцінки міжнародних фінансових організацій, і ви переконаєтеся в тому, що коли об'єктивно підходити до оцінювання діяльності, вона значно відрізняється від того, що висвітлюється сьогодні в Україні. Але ми - демократична країна, і тут можна робити все що завгодно", - зазначив Президент.

Він закликав об'єктивно оцінити його успіхи в реорганізації армії та в церковних питаннях.

"Подивіться на рейтинги армії. На сьогодні це найбільш авторитетна структура, яка має баланс довіри/недовіри понад 40%. Подивіться на рейтинг церкви, а я впевнений, що після вчорашнього Собору це точно викликає довіру українських громадян. Про ці рейтингах, зокрема, я готовий з вами говорити. Ви їх порівняйте, а потім ми будемо говорити, що те, що на сьогодні робиться, реформується, точно йде на користь Україні", - резюмував Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram