ГоловнаПолітика

Порошенко назвав вимушеними зустрічі з Медведчуком

"Де-факто Медведчук - представник Путіна".

Порошенко назвав вимушеними зустрічі з Медведчуком
Фото: Макс Левин

Президент Петро Порошенко заявив, що його зустрічі з головою політради партії "За життя", кумом російського президента Віктором Медведчуком є вимушеними.

Про це він сказав на прес-конференції в неділю, коментуючи розслідування програми "Схеми: корупція в деталях" про зустрічі Порошенка і Медведчука.

"Де-факто Медведчук - представник Путіна на цих переговорах [про обмін полоненими] і є, можливо, єдиним джерелом, каналом для донесення цієї інформації. Якщо стоїть питання перед президентом Порошенком, що він повинен зустрічатися і готувати будь-які пропозиції, які допоможуть повернути наших хлопців і дівчат додому, я буду це робити і буду зустрічатися", - сказав Порошенко.

Президент також підтвердив, що Медведчук "з квітня або травня" не бере участі у засіданні Тристоронньої контактної групи.

Нагадаємо, що Медведчук входить в гуманітарну підгрупу на переговорах у Мінську і займається обміном полонених. Останній масштабний обмін заручниками між Україною і бойовиками "Л/ДНР" на Донбасі пройшов 27 грудня минулого року.

На початку грудня 2018 року представник України в Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі Євген Марчук заявив, що Медведчук останнім часом не бере участі в роботі групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram