ГоловнаПолітика

Арешт кримського татарина Бекірова є прямою загрозою його життю, - МЗС

Активіст є інвалідом 1 групи і має низку проблем зі здоров'ям.

Арешт кримського татарина Бекірова є прямою загрозою його життю, - МЗС
Эдем Бекиров
Фото: Крымская солидарность

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з незаконним рішенням російського окупаційного "суду" в Сімферополі щодо арешту Едема Бекірова.

Про це повідомляє прес-центр МЗС.

"Велике занепокоєння викликає той факт, що Едем Бекіров, який понад 18 років є інвалідом 1 групи і має низку супутніх проблем зі здоров'ям, через які він змушений щодня приймати ліки, за дві доби (від затримання до розгляду сфабрикованої справи в "суді") не отримав ні належної медичної допомоги, ні їжі чи навіть води. Ненадання медичної допомоги є порушенням прав людини, а арешт на 2 місяці є прямою загрозою його життю", - йдеться в коментарі.

МЗС сприймає цей арешт як продовження тиску на кримськотатарське населення Криму, а також як черговий виклик світовій спільноті.

"Вимагаємо від держави-агресора Російської Федерації надати термінову медичну допомогу Енверу Бекірову, негайно припинити переслідування активістів та правозахисників на тимчасово окупованих територіях України, звільнити всіх незаконно утримуваних громадян України і відновити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу", - заявили у відомстві.

Як повідомлялося, підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя 13 грудня заарештував на два місяці кримськотатарського активіста Едема Бекірова. Йому закидають поширення і транспортування понад 10 кілограмів тротилу і 190 бойових патронів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram