ГоловнаПолітика

Рада церков занепокоїлася через призов Порошенка до ратифікації Стамбульської конвенції

Релігійним організаціям не подобається поняття "гендер".

Рада церков занепокоїлася через призов Порошенка до ратифікації Стамбульської конвенції
Фото: vrciro.org.ua

Рада церков стривожилася через заклик президента Петра Порошенка до ратифікації Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами (Стамбульська конвенція).

На сайті Ради церков оприлюднено текст звернення до Верховної Ради, президента і прем'єр-міністра, в якому релігійні організації просять не ратифікувати цей документ.

Вони вважають, що в Стамбульській конвенції міститься нав'язування гендерної ідеології. "Гендер підміняє собою звичне поняття біологічної статі, що визначається за первинними статевими ознаками, новою гендерною ідеологією, яка дає волю людині самій вибирати собі "гендер" і відповідну соціальну роль", - йдеться в заяві.

Церковники вважають, що це прямий шлях до популяризації одностатевих відносин.

"Закликаємо в інтересах народу України і його майбутнього не пов'язувати європейські перспективи нашої держави з проблемною гендерною ідеологією, а натомість всіляко сприяти формуванню та реалізації державної сімейної політики", - йдеться в зверненні.

Нагадаємо, Україна підписала Стамбульську конвенцію ще в 2011 році, але досі не ратифікувала.

Два роки тому спроба ратифікувати цей документ провалилася через поняття "гендер" і "сексуальна орієнтація".

При цьому в українському законодавстві вже є поняття гендерної ідентичності. У 2015 році Рада прийняла закон, який забороняє дискримінацію у сфері праці за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram