ГоловнаПолітика

Адвокат: у Сенцова виявлено ураження серця, печінки і нирок

"Лікування триває і коли закінчиться, невідомо".

Адвокат: у Сенцова виявлено ураження серця, печінки і нирок
Фото: 89.fsin.su

У українського режисера Олега Сенцова, засудженого в Росії на 20 років за сфабрикованим звинуваченням у тероризмі, після голодування виявлено "органічне ураження" серця, печінки і нирок.

Про це в ефірі "Эха Москвы" розповів його адвокат Дмитро Дінзе.

"Здоров'я залишає бажати кращого, принаймні, ті органічні зміни, які у нього були, може пройдуть. Поки 100% -ві прогнози дати ніхто не може з приводу його здоров'я. Лікування триває, і коли закінчиться, невідомо", - сказав адвокат.

Дінзе розповів, що режисер Сенцов перебуває в тюремній лікарні на лікуванні. Він веде листування з режисерською групою, працюючи над фільмом, постановка якого йде в Україні.

Нагадаємо, 14 травня Сенцов оголосив голодування і тримав його 145 днів. На початку жовтня режисер припинив протест під загрозою примусового годування.

Сенцов і ще один кримський активіст Олександр Кольченко були затримані представниками російських спецслужб в Криму в травні 2014 року за звинуваченням "у організації терактів на півострові". У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram